Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

 Viisi hyvää syytä pitää kuntoa yllä

 

1. Kunto paranee

Kun aloitat säännöllisen kuntoilun ja muutenkin terveellisemmät elämäntavat, kuntosi nousee väistämättä. Kunnon kohentumisella on monia positiivisia vaikutuksia sinuun. Jaksat tehdä samoja arkisia asioita paremmin kuin aikaisemmin. Väsymys ei iske yhtä helposti. Portaiden kipuaminenkaan ei mene puuskuttamiseksi. Paremmalla yleiskunnolla on myös selvä vaikutus vastustuskykyysi. Terveellisen ruokavalion ja säännöllisen liikunnan vaikutuksesta kohonneen vastustuskyvyn vuoksi vältät flunssasairaudet aikaisempaa todennäköisemmin.
 
 

2. Pysyt terveenä pidempään

Noudattamalla terveellisiä elämäntapoja pystyt välttämään vakavat sairaudet. 2 tyypin diabetes, sydänsairaudet ja tietyt syövät ovat suomessa yleisiä ja tyypillisiä seurauksia ylipainosta ja epäterveellisistä elämäntavoista. Säännöllinen liikunta ja terveellinen ruokavalio alentaa kolesterolitasoja ja vaikuttaa verenpaineeseen. Näin sisäelintesi ympärille ei pääse kertymään vaarallista rasvaa, mikä onkin vakava terveysriski ja edellä mainituille vakaville sairauksille altistava tekijä.
 
 

3. Jaksat paremmin

Terveellinen ruokavalio ja etenkin liikunta vaikuttavat jaksamiseesi hurjasti. Olotila on parempi ja energisyys nousee aivan eri tasolle kuin aikaisemmin. Päivän aloittamisella on huomattava vaikutus päivän energiatasoihin. Aloita päiväsi reippaalla lenkillä ulkoilmassa ja huomaa, kuinka se antaa sinulle energiaa koko päiväksi. Liikunta on paras tapa lievittää stressiä ja on hyvä tapa saada ajatuksia muualle, jos esimerkiksi työasiat vaivaavat mieltä. Liikunnan aikaansaamalla paremmalla mielellä myös elämän muut asiat tuntuvat taas selvästi valoisammilta.
 
 
 

4. Kurinalaisuus ja päättäväisyys kehittyvät

Omassa kuntoilutavoitteessa ja elämäntapamuutoksessa onnistuminen vaatii kovasti päättäväisyyttä ja itsekuria. Onnistuminen vaatii, mutta myös kasvattaa kyseisiä ominaisuuksia hurjasti. Monien muiden tavoitteiden saavuttaminen on tämän jälkeen selvästi helpompaa, kun olet kehittänyt päättäväisyyttä ja kurinalaisuutta. Onnistuminen kuitenkin loppupeleissä on kiinni vain ja ainoastaan omasta halusta, uskosta ja päättäväisyydestä.
 
 

5. Parempi itsetunto

Omasta kunnosta huolehtiminen parantaa ulkonäköäsi. Parantunut ulkonäkö taas vaikuttaa positiivisesti itseluottamukseen. Monet ihmiset ovat aikaisemmin olleet hyvin arkoja ja sulkeutuneita ollessaan ylipainoisia. Onnistuttuaan painonpudotuksessa heistä on kuoriutunut aivan eri ihmisiä. Itseluottamus on kasvanut ja heistä on tullut rohkeita ja avoimempia. Tuskin on yhtään ihmistä, jolle ei olisi onnistuneen painonpudotuksen jälkeen käynyt näin.