Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Viisi toimivaa ravintovinkkiä

 
 

1. Syö ravitseva aamiainen

Mikä on päivän tärkein ateria? Vastaus: Aamupala. Älä koskaan, ikinä, milloinkaan, et silloinkaan jätä aamupalaa syömättä. Liian usein kuulee ihmisten ottavan aamulla ennen töihin lähtöä pelkän kahvin tai yhden leivän. Yön jäljiltä energiavarastot ovat tyhjillään, joten tarvitset tuhdin annoksen hyviä ravintoaineita potkaistaksesi päivän kunnolla käyntiin. Syö ravitseja ja monipuolinen aamiainen ja potkaise aineenvaihduntasi kunnolla käyntiin heti aamusta. 
 
 

2. Jätä hiilihydraatit vähemmälle

Jätä turhat hiilihydraatit pois. Kaikki makeiset, pullat, leivokset ja vastaavat sisältävät hurjasti hiilihydraatteja. Jätä siis ne pois ruokavaliostasi. Jätä pois myös kaikki vaaleat leivät ja pastat. Pelkästään tätä ohjetta noudattamalla saavutat jo tuloksia. 
 
 

3. Älä napostele

Syö kokonainen ateria aina, kun laitat jotain suuhusi. Tee se 2-3 tunnin välein. Älä laita suuhusi mitään (paitsi vettä) aterioiden väleillä. Syö 5-7 kohtuullisen kokoista ateriaa päivässä. Säännöllinen ateriarytmi ilman naposteluita on kaiken perusta painonhallinnassa. 
 
 

4. Älä juo kaloreita

Ihmiset juovat usein huomaamattaan paljon kaloreita. Sokeroidut mehut ja limsat sisältävät paljon energiaa, joten jätä ne suosiolla väliin. Juo ruokajuomana aina pelkästään vettä tai jäähdytettyä vihreää teetä. Maitoa voit juoda ruoan kanssa, mutta älä sitäkään päivän jokaisella aterialla. 
 
 

5. Älä syö illalla hiilihydraatteja

Jätä hiilihydraatit kokonaan pois tai pidä niiden määrä vähäisenä iltapalassasi. Yön aikana energiankulutus on pientä, joten hiilihydraatit, jotka vapauttavat energiaa nopeasti varastoituvat yön aikana helposti rasvakudokseksi. Koosta iltapalasi proteiinipitoisista ruuista. Suositeltavaa on ottaa myös jotain hyvien rasvojen lähdettä iltaa vasten.

Oma treeniohjelma nyt -20%